برندینگ

برندینگ

برندسازی رمز عبور از تمام موانع صادراتی و دسترسی به بازارهایی فراتر از بازار هدف است. بدون شک برندسازی در بازارهای صادراتی تاثیر بسیار زیادی دارد و آنچه در بازارهای پر رقابت صادراتی منجر به نفوذ، ماندگاری و تعهد طرفین می‌شود، برندها و نام و نشان آن‌هاست.

می‌توان گفت برندسازی عامل اصلی توسعه صنعتی و تجاری کشورها محسوب می‌شود. این موضوع به قدری با اهمیت است که کمک به خلق برندهای معتبر در بازارهای بین‌المللی یکی از اصلی‌ترین سیاست‌های دولت‌ها در توسعه صادرات محسوب می‌شود.

مطابق با تعریف انجمن بازاریابی آمریکا( AMA ) هویت یک برند یا همان برندینگ مجموعه‌ای متشکل از اسم، لوگو، علامت یا مشخصه، طراحی، رنگ‌بندی و یا ترکیبی از آنهاست که برتری‌ها و خدمات هر تجارتی را هویت می‌بخشد. در عمل برندینگ تفاوت‌های شما را با شرکت‌های دیگر مشخص می‌کند.

 

Branding-01

Branding-01

 

دستاوردهای برندینگ مناسب میتواند شامل موارد زیر باشد:

  • پیام و شعار شما را بخوبی منتقل می‌کند.
  • اعتبار شما را تایید کرده و افزایش می‌دهد.
  • هویت مناسب برند مشتریان را به راحتی متقاعد خواهد کرد.
  • وفاداری مشتریان به شما را افزایش می‌دهد.
  • برقرای ارتباط عاطفی و ایجاد حس شناخت در مشتریان را فراهم می‌سازد.

انواع برندینگ و مدیریت برند:

برندینگ کالا (product branding) – برندینگ خدمات (service branding) –  برند اخلاقی (Ethical Brand)- برندینگ شرکتی (company branding) – برند موسسه غیرانتفاعی (Non Profit Brand) – برندینگ مکان (place branding) – برند فعال یا عمل‌گرا (Activist Brand) – برندینگ شخصی (personal branding) – برندینگ عمومی (Public Brand) – برند افراد مشهور و ستاره (celebrity branding) – برند کارفرما (Employer Brand) – برند جامع (Generic) – برند ملی (Nation Brand) – برند سرمایه‌گذار (Investor Brand) –   برند جهانی (Global Brand)

کوبرندینگ (Co-Branding)

کوبرندینگ به فعالیت مشترک دو یا چند برند در جهت هم‌افزایی فعالیت‌های بازاریابی و برندسازی می‌گویند. امروزه یکی از فعالیت‌هایی که برندها برای ارتقای جایگاه خود انجام می‌دهند همکاری با برندهای دیگر به روش های گوناگون است. این همکاری و تعامل در راستای برندینگ و فروش، حالت‌های مختلفی دارد که معمولا با دو هدف عمده صورت می‌گیرد؛ افزایش سهم بازار در محصولات موجود و گسترش برند در رده محصولی جدید. کوبرندینگ اگر به‌درستی اجرا شود می‌تواند در دستیابی به یکی یا هر دو اهداف فوق تاثیرگذار باشد.

کوبرندینگ جزئی و تاکتیکی

به‌عنوان نمونه، برندی شوینده با یک برند لوازم آشپزی کمپین مشترکی طراحی می‌کنند. در این نوع کوبرندینگ معمولا سازمان‌ها از یک سازمان قوی در راستای تبلیغات خود استفاده می‌کنند و این نوع تبلیغات استراتژیک نیست و با برنامه‌های تاکتیکی صورت می‌پذیرد و معمولا بلندمدت هم نیست.

کوبرندینگ ترویجی و اسپانسرشیپ

بخشی از استراتژی برند یک سازمان می‌باشد. و طی یک برنامه بلندمدت تعریف و اجرا می‌شود. ممکن است محصولی از یک برند توسط یک برند دیگر به مصرف‌کنندگان توصیه گردد مانند سونی و پلی استیشن. این نوع کوبرندینگ برای ورود به بازارهای جدید نیز کاربرد دارد.

به‌ عنوان‌ مثال برند big bear که پیش‌ از این به‌عنوان نوشیدنی بزرگسال شناخته می‌شد و وقتی تصمیم گرفت نوشیدنی کودک تولید ‌کند، بخش اعظمی از تبلیغات و فعالیت‌های ترویجی خود را با برند کیت‌کت Kitkat پیش برد که نمونه موفقی به‌شمار می‌رود.

کوبرندینگ در زنجیره تامین و توزیع

به‌عنوان نمونه سازمان محصولی تولید می‌کند و برای تولید این محصول باید حتما از قطعاتی استفاده شود. یا سازمان محصولی دارد که باید از طریق یک شبکه به فروش برسد؛ در این حالت نیز سازمان‌ها می‌توانند کوبرندینگ کنند. به‌عنوان نمونه لامبورگینی از تراشه‌های ایسوس در مدلی از خودرو استفاده می‌کند و مانور تبلیغاتی می‌دهد.

در کوبرندینگ با شبکه توزیع، ممکن است تولیدکننده‌ای برند خود را در یک شبکه توزیع قدرتمند مانند وال‌مارت (Walmart) به بازار عرضه کند و تولیدکننده تبلیغ می‌کند که محصول فقط در وال‌مارت است و در این صورت برای دو طرف مناسب است که با یکدیگر همکاری داشته باشند. به‌عنوان نمونه کیت‌ کت برخی محصولات خود را انحصارا از طریق وال‌مارت به‌فروش می‌رساند.

کوبرندینگ خلاقانه برای محصول یا خدمتی جدید

ممکن است دو برند از دو صنعت متفاوت در عرضه یک محصول جدید باارزش‌ افزوده بالاتر همکاری نمایند. که می‌توان به همکاری نایکی و اپل اشاره کرد. اپل ساعت هوشمندی را تولید می‌کند که به کفش‌های نایکی متصل می‌گردد به‌طوری‌که در کفش‌های نایک قابلیتی ایجاد شده که برنامه تمرینی و سایر اطلاعات را به محصول اپل منتقل می‌کند.

, , ,
نوشتهٔ پیشین
تبلیغات
نوشتهٔ بعدی
خدمات پس از فروش

پست های مرتبط

شرکت در مناقصات بین‌المللی



شرکت در مناقصات بین‌المللی شرکت در مناقصات کشورهای هدف صادراتی بخش قابل توجهی از بازار صادراتی است که میتواند سهم قابل توجهی در افزایش صادرات داشته باشد.…
Our_Service_Final (1)

تحقیقات بازار



تحقیقات بازار از اقدامات کلیدی و استراتژی ساز، تحقیقات بازار است. که انتخاب بهترین بازار از میان 15 کشور اولویت صادراتی ایران و 30 کشور دارای پتانسیل…
فهرست