شرکت در نمایشگاه‌های بین‌المللی (نمایشگاه و Show Room مجازی)

شرکت در نمایشگاه‌های بین‌المللی (نمایشگاه و Show Room مجازی)

برای نشان دادن دادن اهمیت نمایشگاه‌های بین‌المللی در توسعه صادرات کافی است به این نکته اشاره کنیم که در میان کشورهای جهان بیشترین فضاهای نمایشگاهی به کشورهای ایالات‌متحده، آلمان و چین تعلق دارد که مهم‌ترین قطب‌های تجاری دنیا به‌شمار می‌روند و در سال ۲۰۱۸ میلادی سهم آنها در صادرات جهانی بالغ بر ۳۰ درصد بوده است.

مطالعات نشان می‌دهد که برپایی نمایشگاه‌های بین‌المللی، موجبات توسعه صادرات غیرنفتی در کشور را فراهم می‌کند.

اهمیت و نقش نمایشگاه‌ها در توسعه ملی، بازاریابی و حضور در بازارهای جهانی انکار ناپذیر است. نمایشگاه در واقع یکی از ابزارهای بسیار مهم بازاریابی صادراتی است که باید در خدمت توسعه تجارت و بازاریابی صادراتی قرار بگیرد.

بخش مطالعاتی اتحادیه جهانی نمیاشگاه‌های بین‌المللی (UFI) در مطالعات خود در خصوص نقش نمایشگاه‌ها در توسعه صادرات به این نتیجه رسیده است که بنگاه‌هایی که در نمایشگاه‌های شرکت کرده‌اند عموما سهم بالاتری در صادرات داشته‌اند.

 

 

ParticipateInInternationalExhibitions-01

ParticipateInInternationalExhibitions-01

 

نمایشگاه‌ها، مهمترین ابزار بازاریابی و ارتباطات تجاری:

براساس بررسی‌های انجام شده کشور آلمان از لحاظ برگزاری نمایشگاه‌های بین‌المللی تجاری، سرآمد کشورهای جهان محسوب می‌شود و نزدیک به دو سوم نمایشگاه‌های تجاری مهم دنیا در این کشور  برپا می‌گردد. براساس نتایج بررسی‌هایی که توسط انجمن صنعت نمایشگاهی آلمان (AUMA) منتشر گردیده است موسسات و شرکت‌های آلمانی، نمایشگاه‌های تجاری را یکی از مهمترین ابزار بازاریابی و ارتباطات تجاری بنگاه به بنگاه به حساب می‌آورند.

فعالیت‌های تجاری در آلمان نه تنها از نمایشگاه‌های تجاری داخل کشور بهره می‌گیرد بلکه از نمایشگاه‌های تجاری مهم خارجی نیز به منظور بازاریابی صادراتی بهره‌مند می‌گردد.

به طوریکه سالانه قریب پنج هزار شرکت آلمانی تنها در نمایشگاه‌های تجاری خارجی که کشور آلمان به صورت رسمی در آنها مشارکت می‌نماید، محصولات و خدماتشان را ارایه می‌نمایند. علاوه بر این نتایج یک نظرسنجی که توسط انجمن صنعت نمایشگاهی آلمان منتشر شده است، 74 درصد از موسسات و شرکت‌های مشارکت‌کننده در نمایشگاه‌ها، نمایشگاه‌های تجاری را به عنوان عاملی مهم یا بسیار مهم در آمیخته ارتباطاتشان ارزیابی نموده‌اند.

کرونا و پسا کرونا:

شیوع کرونا باعث پیچیدگی‌های بسیاری در صنعت نمایشگاه‌ها شد، که عملا تمامی نمایشگاه‌های معتبر جهانی رو به تعطیلی یا تعویق به زمانی نا معلوم هستند. بالغ بر 10/000 نمایشگاه در سراسر جهان تعطیل شده است که حدود 3/500 نمایشگاه در اروپا بوده است. این در حالی  است که چین بعنوان دومین قدرت اقتصادی جهان و قطب نمایشگاهی در چند ماه اخیر بیش از 5 هزار میلیارد دلار خسارت دیده است. در ایران و کشورهای هدف صادراتی محصولات ایرانی بسیاری از نمایشگاه‌های معتبر بین‌المللی تعطیل شده‌اند.

ایجاد نمایشگاه‌های مجازی راهکار دوران کرونا و پسا کرونا:

کرونا تا کنون آثار فراوانی بر زندگی انسان‌ها از جهات مختلف اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و سیاسی و … گذاشته که البته برخی منفی و برخی نیز مثبت بوده است! و ظاهرا قرار است این آثار، تغییرات و تحولات ناشی از آن برای مدتی همچنان ادامه داشته باشد وهرچند ممکن است برخی از تغییرات و تحولات در دوره پسا کرونا کم رنگ شوند ولی به احتمال زیاد شرایط جدید به هیچ عنوان مشابه شرایط قبل از کرونا نخواهد بود و بطور کامل به حالت قبل بازنخواهد گشت. یکی از آثار مثبت کرونا تغییر در روش برگزاری نشست های بین‌المللی از شیوه سنتی به شکل جدید بوده است.

هدف بررسی این مسئله است که درآینده نشست‌های تخصصی از جمله (نمایشگاه‌های بین‌امللی) در سطوح مختلف منطقه‌ای و جهانی بیشتر به چه شکل برگزار خواهد شد؟ آیا دنیا به سمتی پیش خواهد رفت که نشست‌ها بیشتر بصورت مجازی برگزار می‌شوند یا اینکه مجددا شیوه سنتی برگزاری نشست‌ها بصورت حضوری احیا شده و نشست‌های مجازی کم رنگ خواهند شد؟ نقاط مثبت و بهبود هر کدام چیست؟

ضوابط و قواعد برگزاری نشست‌ها به شکل  سنتی: (نمایشگاه‌های بین‌المللی)

  • به منظور جلب مشارکت حداکثری در یک نشست بین‌المللی، لازم است برگزاری آن رویداد حداقل یک سال قبل از زمان برگزاری، طراحی و نهایی شده باشد.
  • ضروت وجود دبیرخانه‌ای برای نشست، بلافاصله پس از قطعی شدن برگزاری یک رویداد، لازم است دبیرخانه‌ای اختصاصی برای آن تشکیل شود.
  • شرایط میزبانی با وجود آنکه براساس سطح هرنشست، متفاوت است ولی بر همه نشست‌ها اصولی حاکم است که باید توسط میزبان رعایت شود که برخی از آن اصول عبارتند از: هزینه‌های رفت و آمد،اقامت و بسیار موارد دیگر.

برگزاری نشست‌ها بصورت مجازی: (نمایشگاه‌های مجازی)

با بروزمحدودیت‌های ترددی ناشی از شیوع ویروس کرونا، فرصتی فراهم گردید که بسیاری از نشست‌ها و نمایشگاه‌ها بصورت مجازی برگزار شود (البته برخی نشست‌ها  بصورت آنلاین و برخی به شکل آفلاین برگزار گردید) و بدین صورت افراد علاقه‌مند  توانستند در آن نشست‌ها مشارکت نمایند. دراین دوره کوتاه چند ماهه عملا تعداد قابل توجهی نشست و نمایشگاه درسطوح مختلف برگزار گردید که همگی بصورت مجازی (برخی بصورت آنلاین و برخی بصورت آفلاین!)  از راه دور برگزار گردید.

جمع بندی:

اهمیت نمایشگاه‌های بین المللی در توسعه صادرات بر کسی پوشیده نیست، اما با توجه به شرایط جهانی و شیوع کرونا بعلاوه نا‌مشخص بودن پایان این اپیدمی و ایجاد ذائقه‌های جدید در تجارت و بازرگانی بنظر می‌رسد برگزاری نمایشگاه‌های مجازی راهکار مناسبی جهت ارائه محصولات در دوران کرونا و پسا کرونا باشد.

, , ,
نوشتهٔ پیشین
خدمات پس از فروش
نوشتهٔ بعدی
شرکت در مناقصات بین‌المللی

پست های مرتبط

بازارشناسی



بازارشناسی  بازارشناسی اجرایی کردن تحقیقات بازار جهت شناسایی و اطلاع از قاعده، روش و سیستم بازار و قوانین، اصول و روش صادرات پیش از اجرا و اعمال…

برندینگ



برندینگ برندسازی رمز عبور از تمام موانع صادراتی و دسترسی به بازارهایی فراتر از بازار هدف است. بدون شک برندسازی در بازارهای صادراتی تاثیر بسیار زیادی دارد…
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.
فهرست