Our_Service_Final (1)

تحقیقات بازار

تحقیقات بازار

از اقدامات کلیدی و استراتژی ساز، تحقیقات بازار است. که انتخاب بهترین بازار از میان 15 کشور اولویت صادراتی ایران و 30 کشور دارای پتانسیل بالای صادراتی این انتخاب رقم می‌خورد.

این مهم که بر اساس قواعد حاکم بر محصولات بنگاه تولیدی در بازارهای هدف صادراتی جهت روشن شدن ابعاد مختلف بازار برای تصمیم گیران ارشد بنگاه تولیدی صورت می‌گیرد از اهمیت بسزایی برخوردار است.

 

 

MarketResearch-01

MarketResearch-01

 

ضرورت انجام تحقیقات بازار چیست؟

هدف از هر کسب و کاری، سودآوری و رسیدن به مشتری بالفعل است. بدیهی است که بدون انجام تحقیقات بازار نمی‌توان درک صحیحی از مشتری و نیاز بازار داشت. جمع‌آوری داده‌هایی در زمینه میزان تقاضا در یک بازار و کمیت و کیفیت آن و همچنین ارزیابی میزان فروش مهم‌ترین مواردی است که تحقیقات بازار به دنبال انجام آن است.

اهداف تحقیقات بازار چیست؟

  • تحقیقات بازار چند هدف اصلی دارد که برای هر کار و کسبی یکسان است.
  • مطالعه نیازها، خواسته ها، انتظارات هر مشتری.
  • بررسی عکس‌العمل مشتریان نسبت به محصولات.
  • ارزیابی فروش و نرخ سود حاصل  از فروش محصولات.
  • مطالعه مشکلات موجود بازاریابی و فرصت‌هایی برای توسعه بازار.
  • بررسی و پیشنهاد معرفی محصول جدید یا ارائه یک ویژگی جدید در محصولات با توجه به ذائقه بازار هدف.
  • طراحی و بررسی بسته بندی محصولات شرکت و اعمال تغییرات در راستای افزایش جذابیت آن‌ها.
  • بررسی قیمت و روش‌های تبلیغاتی و فروش رقبا در بازار‌های داخلی و همچنین بازار‌های خارجی.
  • بررسی و پیدا کردن متدهایی برای تولید محصولات جدید.
  • ارزیابی قدرت و سیاست رقیب‌ها.
  • تخمین قدرت خرید جمعیت‌شناسی در مناطق مختلف بازار هدف.
  • اولویت‌بندی بازار هدف اصلی با توجه به لایه‌های مختلف بازار.
  • تعیین مشکلات و نقاط بهبود و همچنین پیدا کردن روش‌هایی برای حل آن‌ها.

اگر بخواهیم هدف تحقیقات بازار را در یک جمله بیان کنیم، می‌توانیم بگوییم که دستیابی به اطلاعات در خصوص مشتریان می‌باشد. این اطلاعات اگر به درستی جمع‌آوری شوند به رشد کار و  کسب‌ها کمک زیادی خواهند کرد. همانطور که می‌دانید، هدف هر کار و کسبی در نهایت بدست آوردن مشتری است.

 

 

MarketResearch-02

MarketResearch-02

 

روش‌های تحقیقات بازار

در وصف اهمیت تحقیقات بازار در ایران بسیار صحبت شده است، اما متاسفانه هیچ‌گاه به اندازه‌ای که باید، اهمیت و جایگاه آن در ایران مورد استقبال و توجه قرار نگرفته است. امروزه اهمیت تحقیقات بازار در سنتی‌ترین بخش صادرات (صادرات میوه و صیفی‌جات) بارها مشاهده شده است. محصولات کشاورزان جهت صادرات به کشورهای اطراف تا پایانه صادراتی رفته است؛ اما بدلیل عدم آگاهی صادر‌کنندگان ما از قوانین یا فصول برداشت و بسیار موارد دیگر زیان‌های بزرگی را متحمل شده‌اند.

در صورت نگاه کلی به تحقیقات بازار می‌توان آن را به 2 دسته اصلی تقسیم کرد:

  1. تحقیقات کتابخانه‌ای
  2. تحقیقات میدانی در بازار هدف صادراتی

اغلب در تحقیقات بازار به تحقیقات کتابخانه‌ای اکتفا می‌شود که اصولا نمی‌تواند قابل اتکا باشد. تحقیقات کتابخانه‌ای صرفا جهت آشنایی با کلیات یک بازار هدف صادراتی کاربرد دارد و عملا نمی‌تواند کمک قابل توجهی به ایجاد استراتژی یک شرکت جهت ورود به بازارهای صادراتی داشته باشد.

از طرفی اغلب کشورهای هدف صادراتی ما همانند (عراق، سوریه، افغانستان و ..) جامعه آماری قابل اتکائی ندارند تا بتوان بر اساس آن تحقیقات حداقلی انجام داد.

شرکت مدیریت صادرات آینده پنج قاره برحسب سال‌ها حضور در کشورهای هدف صادراتی و انجام تحقیقات بازار جامع و کامل در این زمینه، بسترهای اولیه تخقیقات بازار را فراهم نموده به علاوه داشتن تیم تخصصی تحقیقات بازار در بازارهای (عراق، سوریه و اقلیم کردستان) از ویژگی‌های متمایز این شرکت به حساب می آید.

, , ,
نوشتهٔ بعدی
بازارشناسی

پست های مرتبط

تبلیغات



تبلیغات تبلیغات برای تعریف و تبیین فروش صادراتی در نقطه بلوغ به‌ کار می‌رود. در فروش صادراتی بدلیل اینکه محصولات مانند بازار داخلی شناخته شده نیستند برای…

بازاریابی و بازارسازی



بازاریابی و بازارسازی بازاریابی و بازارسازی تعاریف و مفاهیم گسترده ای دارد اما هدف غایی ورود رسمی به بازار هدف صادراتی و حرکت لوکوموتیو بنگاه تولیدی از…

خدمات پس از فروش



خدمات پس از فروش در بازار رقابتی دنیای امروز ارائه خدمات پس از فروش نه یک امتیاز بلکه یک ضرورت است که  در قالب آن سعی می‌کنیم…

1 دیدگاه.

فهرست